Akademia WIPO

Akademia WIPO ofron edukim gjyqësor mbi IP bazuar në kursin e përgjithshëm të Akademisë për mësimin në distancë në IP (DL-101). Versioni në dispozicion për anëtarët e gjyqësorit është zhvilluar dhe shqyrtuar nga një panel gjykatësish me përvojë që përfaqësojnë rajone të ndryshme dhe traditat ligjore.

Kursi ofrohet Free of Charge per Gjyqtaret. 

https://welc.wipo.int/jtip/ ne link mund te merrni me shume informacion. Si fillim te interesuarit duhet te krijojne nje account personal dhe marrin permes saj cdo lloj komunikimi. 

Kursi i Mësimit në Distancë (DL) për IP për gjyqtarët është i arritshëm në të gjithë botën dhe përbëhet nga modulet e mëposhtme:

  • Module 1: Introduction to intellectual property (IP) rights
  • Module 2: Copyright and related rights
  • Module 3: Trademarks
  • Module 4: Patents
  • Module 5: Geographical indications
  • Module 6: Trade secrets / undisclosed information
  • Module 7: Industrial design
  • Module 8: Other topics on IP
  • Modular assessments
  • Certificate​

Ne fund pjesemarresit pajisen me certifikaten perkatese.